Psycholoog voor kinderen en jongeren | Praktijk Mobiel

Aanbod kinderen en jongeren

Individuele therapie

(2-16 jaar)

Individuele therapie

Wil jij 1 op 1 begeleiding van jouw zoon of dochter door onze kinderpsycholoog?

Dat kan! Je kan bij ons terecht voor:

Dwang
Tics
Piekeren
Omgaan met scheiding
ASS
AD(H)D
Depressie / zwarte gedachten
Omgaan met rouw
Eetproblemen
Zelfvertrouwen
Vrienden maken
Slaapproblemen
Zindelijkheid
...

Testing & Diagnostiek

(2-18 jaar)

Testing & Diagnostiek

Wil jij de de capaciteiten van jouw zoon of dochter in kaart brengen?

Of wil jij een bepaalde diagnose laten stellen?

Je kan bij ons terecht voor:

Groepstrainingen

(6-12 jaar)

Groepstrainingen

Wil jij dat jouw zoon of dochter voor zichzelf leert opkomen en leert hoe je vriendschappen sluit en conflicten kunt oplossen?

Dan is onze sociale vaardigheidstraining iets voor jouw oogappel!

In kleine groepjes leren kinderen van en met elkaar hoe ze sociaal weerbaarder worden.

Meer informatie?

Foto Delphine De Smet review
"Ik vond de stap naar een kinderpsycholoog heel groot. Achteraf bekeken heb ik het te lang laten aanslepen. Ik ben heel blij met de resultaten die we behaald hebben."
Delphine De Smet (mama van 2 kindjes)
Foto Lize review
"Dank je wel voor alle hulp. Dankzij jou hebben we een kind dat weer dankbaar is, luistert, vrolijk loopt en zich weer blijf met zichzelf weet. Je bent goud waard!"
Lize (mama van César)

Hoe ziet een individuele begeleiding eruit?

1
Intakegesprek

Onze kinderpsycholoog maakt met jou en je gezin kennis en gaat dieper in op je hulpvraag. Samen leggen we ook het therapiedoel voor jouw zoon of dochter vast. Jouw zoon of dochter hoeft op dit gesprek nog niet aanwezig te zijn. Voor het intakegesprek sturen wij een intakevragenlijst door. Gelieve deze in te vullen zodat het eerste gesprek doelgericht verloopt. Na het maken van de eerste afspraak wordt jij meteen voorgesteld aan de kinderpsycholoog die jouw kind verder begeleidt! Het gesprek gaat bij jouw thuis door. Tenzij je een neutrale locatie verkiest, dan kan je in één van onze praktijkruimtes terecht.

2
Onderzoek en diagnostiek

Voor onze kinderpsycholoog met de therapie kan starten, onderzoeken we jouw zoon of dochter en indien nodig het gezin. Dit kan door middel van spel-, klas- of thuisobservatie of met behulp van een belevingsonderzoek. Elke stap nemen we steeds in overleg met jou. Alle onderzoeken en diagnostieksessies gebeuren steeds door een erkende kinderpsycholoog. Het belevingsonderzoek gaat bij jou thuis, op de school van jouw kind of in één van onze praktijkruimtes door.

3
Overlegmomenten

Overlegmomenten zijn heel belangrijk om het therapiedoel te behalen. Als ouder krijg jij inzicht in de stappen die onze kinderpsycholoog heeft genomen met jouw zoon of dochter. Daarnaast kan jij het traject ook verder bijsturen indien gewenst.

4
Therapiesessies

Afhankelijk van de therapiedoelen die jij en onze kinderpsycholoog hebben besproken tijdens het overlegmoment starten we therapie op. We maken gebruik van wetenschappelijk onderbouwde technieken (bv. individuele gesprekstherapie, speltherapie, ...). Vaak vanuit de cognitieve gedragstherapie of de contextuele therapiestroming. Elke therapiesessie wordt steeds begeleid door een erkende kinderpsycholoog! Therapiesessies kunnen bij jouw thuis of in één van onze praktijkruimtes doorgaan.
Foto Evy Bracke review
Het is aangenaam samenwerken met Praktijk Mobiel. Afspraken worden vlot ingeboekt en de verslaggeving is zeer verzorgd!
Evy Bracke (Logopediste - Logopediepraktijk De Groei, Merelbeke)

Hoe ziet een diagnostisch traject eruit (Testing)?

1
Aanmelden

Op zoek naar een IQ-test, aandachtstest, concentratietest of ASS onderzoek? Je bent bij ons aan het juiste adres. Ook onze testing nemen we af in de thuiscontext, bij jouw zoon of dochter op school of in één van onze praktijkruimtes.

2
Afspraak maken

Na aanmelden neemt onze kinderpsycholoog contact met jou op om de afspra(a)k(en) met jouw zoon of dochter in te plannen.

3
Oudergesprek

De testresultaten worden met jou doorgesproken. Zo weet jij perfect hoe je de technische resultaten van de afgenomen testen moet interpreteren. Leer jij je zoon of dochter beter kennen en kan je deze informatie ook meenemen in de opvoeding.

4
Delen van testresultaten

Als de testresultaten gekend zijn, brengen we jou natuurlijk als eerste op de hoogte. Als jij dit wil kan je de resultaten delen met jouw logopedist, psychiater, huisarts, school, ...

Meest gestelde vragen

Ik vind de stap naar een kinderpsycholoog groot. Mijn kind is toch niet gek?

Nee, jouw kind is niet gek. De psyche van jouw kind doorgronden is vakwerk. Jouw kind gaat toch ook naar de dokter om lichamelijke kwaaltjes te laten behandelen? Schiet jouw zoon of dochter daarom fysiek zwaar te kort? Nee toch? Jaarlijks helpen wij honderden kinderen die mentale kwaaltjes ervaren en die zijn echt niet gek.

Hoe kan ik betalen?

Betaling kan online met bancontact of PayConiq.

Hebben jullie een wachtlijst?

Hangt helemaal af van de locatie waar je woont. Omdat het leeuwendeel van onze kinderpsychologen full-time beschikbaar is hebben wij geen of een kleine wachtlijst.

Hoe kan een kinderpsycholoog mijn kind helpen? Die praat toch maar enkel met mijn kind?

Een kinderpsycholoog doet véél meer dan praten. Via gespreks en (spel)technieken en door rekening te houden met de ontwikkelingsfase van de hersenen van jouw kind komt onze kinderpsycholoog samen met jouw en met jouw zoon of dochter tot resultaat. Weet dat elk lid van ons team minimaal 5 jaar universitaire studie achter de kiezen heeft. Er komt dus heel wat bij kijken.

Krijg ik terugbetaling via de mutualiteit?

Ja. Als erkend psycholoog voorziet elke mutualiteit (met uitzondering van de HZIV) in terugbetaling. Meer informatie & een simulatie vind je terug op de prijspagina.

Kan ik meer informatie krijgen?

Ja zeker. Bel ons gerust op 0479 57 49 24 of
🗨️ Stuur ons een bericht
Aanmelden
(of stuur ons een bericht)