Concentratietest voor jouw kind? Wij komen aan huis! | Praktijk Mobiel

Concentratietest of aandachtsonderzoek voor jouw kind?

Win tijd, onze kinderpsycholoog komt aan huis!

Waarom een concentratietest of aandachtstest?

Joris (10 jaar) kan steeds moeilijker mee op school. Hij zit met zijn hoofd liever in de wolken dan in de les en wanneer de juf hem aanspreekt om te antwoorden komt hij van zijn wolk gedonderd. Ook thuis is het trekken om hem aan zijn huiswerk te krijgen en vergeet hij zijn boeken vaak. De ouders van Joris voelen dat hij meer in zijn mars heeft maar dat de wolken in zijn hoofd hem belemmeren om dit ook te kunnen tonen.
Febe (8 jaar) zit steeds te wiebelen op haar stoel en te prutsen aan de pennenzak op haar bureau. Elke vlieg die voorbijkomt heeft ze gezien en wanneer ze een taak of toets afgeeft zijn er steeds oefeningen niet ingevuld. Ze gaat niet graag naar school en huiswerk maken is vaak een strijd.µ
Een aandachtsonderzoek bracht de concentratie van Joris en Febe in kaart waardoor hun ouders en leerkrachten inzicht kregen in hun denken en aandachtsprocessen. Op basis van ons verslag met concrete actiepunten konden de ouders en leerkrachten van Joris en Febe aan de slag om hen te helpen weer met plezier taken te laten maken én hun werkelijke capaciteiten te laten zien.
Een aandachtonderzoek of een concentratietest is een psychologisch onderzoek waarmee we de aandacht en concentratie meten. Bij praktijk Mobiel vinden we het belangrijk om hier een uitgebreid verslag aan te koppelen met voldoende concrete handvaten/adviezen om achteraf mee aan de slag te gaan thuis en op school.

Wat meet een concentratietest?

TEA-CH-NL afbeelding
TEA-CH-NL concentratietest
Praktijk Mobiel maakt gebruikt van de TEA-CH-NL, een erkende en gestandaardiseerde aandachtstest. Met deze aandachtstest brengt onze kinderpsycholoog de verschillende soorten aandacht bij jouw zoon of dochter in kaart.
We meten volgende soorten aandacht:
 • De selectieve aandacht
 • De volgehouden aandacht
 • Aandachtscontrole

Wanneer heeft mijn kind een concentratietest nodig?

 • Mijn kind is vaak afgeleid in de klas en ook huiswerk kost veel inspanning en strijd
 • Mijn kind is voortdurend in beweging en kan moeilijk stilzitten
 • Mijn kind vergeet veel en slaagt er niet in om opdrachten af te werken
 • Als jij wil weten of verminderde prestaties van je kind veroorzaakt worden door verminderde aandacht of verminderde inspanning

Vanaf welke leeftijd kan een aandachtstest afgenomen worden?

Vanaf de leeftijd van 6 jaar kan er een aandachtstest gedaan worden. Voor de leeftijd van 6 jaar werken we met observaties en vragenlijsten. Een IQ-test kan al vanaf de leeftijd van 2,5 jaar plaatsvinden.

Waaruit bestaat een concentratietest?

Bij praktijk Mobiel willen we niet ‘testen om te testen’ maar geven we jou graag concrete adviezen en handvaten mee om jouw zoon of dochter verder te helpen. Daarom is het belangrijk om een goed zicht te krijgen op de mogelijkheden en de capaciteiten van jouw kind.
Een aandachtsonderzoek bij Praktijk Mobiel omvat het volgende:
 1. Een intelligentietest om de intellectuele capaciteiten in te schatten en uit te sluiten dat eventuele aandachtsproblemen veroorzaakt worden door moeilijkheden in het denken.
 2. De aandachtstest zelf. Met behulp van deze test brengen we de verschillende soorden aandacht in kaart en noteert onze kinderpsycholoog de nodige observaties.
 3. Invullen en scoren van vragenlijsten waardoor we het functioneren van jouw kind in kaart brengen zowel thuis als op school.
 4. Een klasobservatie door één van onze kinderpsychologen om het gedrag in de klas te observeren. Dit verslag wordt vanzelfsprekend bezorgd aan de ouders en verwerkt in het onderzoeksverslag.
 5. In een oudergesprek delen we de testresultaten en koppelen we onze bevindingen en adviezen naar jou terug en krijg je een uitgebreid verslag mee van het onderzoek waarin alles overzichtelijk samengevat wordt.
Waarom kiezen voor Praktijk Mobiel?:
 • Afname van de test bij jouw thuis, op school of in onze praktijkruimte te Gent of Kortrijk
 • Eenvoudig en helder verslag met concrete adviezen waarmee jij aan de slag kan.
 • Steeds gebruik van de correcte, wetenschappelijk onderbouwde concentratietest (TEACH-NL)
 • Tijdsbesparend, want wij komen aan huis
 • Vaste prijs van € 570,00 (all in)
 • Terugbetaling IQ-test van €40-€120 afhankelijk van uw mutualiteit
Klik hier om jouw kind aan te melden
Foto Justien review
"Ik wou je ook uitdrukkelijk bedanken om de test zó aangenaam voor Noeli te laten verlopen.
Zowel Noeli als ikzelf waren zeer blij met de ervaring, jouw benadering, en jouw expertise.
Ik heb er vertrouwen in dat we nu vooruit kunnen."
Justien (mama van Noeli (6 jaar))

Win tijd!

Onze kinderpsycholoog komt aan huis in Oost-Vlaanderen!

Een sessie aan huis heeft een minimale impact in jouw dagelijkse gezinsplanning.

Bovendien leert onze kinderpsycholoog jouw kind in zijn omgeving kennen. Waardoor je zoon of dochter sneller resultaten gaat ervaren.

Voor gesprekken die moeilijker in te passen zijn in de thuissituatie kan je steeds terecht in onze praktijkruimte te Gent of Kortrijk.

Je kan op ons rekenen in:

De Pinte Destelbergen Evergem Gent Laarne Lievegem Lochristi Melle Merelbeke Sint-Martens-Latem