Voel jij je vaak alleen?

Tijdens de tienerjaren wordt een groot deel van je identiteit gevormd. Voor wat sta ik? Wie zijn mijn vrienden? Het is niet evident om met al die vragen om te gaan. Een gesprek met één van onze psychologen kan je misschien helpen.

Onze psychologen geven ondersteuning bij volgende uitdagingen:

IQ test

Heeft u een intelligentietest nodig voor uw logopedist, CLB, ...? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij nemen IQ testen af volgens de recentste methodes. Wij voorzien ook steeds een officieël verslag. Het resultaat van de IQ test kan ook besproken worden voor extra duiding.

Lees ook volgende blogposts!

Vrienden maken

Heb je moeite om mensen aan te spreken of is het niet eenvoudig om hechte relaties met klasgenoten aan te gaan? Sociale vaardigheden kun je aanleren en oefenen. Onze psycholoog gaat met jouw in gesprek en leert je met concrete oefeningen hoe je de omgang met andere mensen eenvoudiger en probleemloos maakt.

Concentratie moeilijkheden

Studeert jij niet of nauwelijks voor de schoolproeven? Ook al haalt je goeie cijfers zonder studeren, investeren in een goede studiehouding werpt zijn vruchten af op latere leeftijd. Slagen in het middelbaar en verdere studies is heel moeilijk zonder een goeie studiehouding. Prakijk mobiel organiseert studiebegeleidingen waarbij we u helpen het verwerken van jouw leerstof.

Scheiding

Omgaan met de scheiding van je ouders is niet gemakkelijk. Zeker niet als je papa of mama een nieuwe partner voorstelt.
Hoe plaats je dit? Hoe ga je om met die nieuwe partner en eventuele nieuwe stiefbroers en zusjes? Onze psycholoog praat met jouw en geeft je concrete handvaten hoe je met deze situaties om kunt gaan.

Dwang

Ervaar je soms een sterke drang om op vaste momenten de grond te tikken omdat je bang bent dat er iets zal gebeuren als je dat niet doen? Heb je soms een sterke behoefte om 5x per dag je handen te wassen? Doe je bepaalde dingen telkens weer opnieuw zonder dat je dat eigenlijk wil? Of kamp je met terugkerende gedachten waar je vanaf wil? Van dwanghandelingen en -gedachten af raken is niet eenvoudig. Onze kinderpsychologen zijn ervaren in deze materie. We helpen jou om van je dwang af te raken.

Rouw

Leeft je teruggetrokken sinds het overlijden van zijn of haar grootmoeder? Ook jij hebt nood aan rouwverwerking. Het verwerken van een verlies is belangrijk om terug een weerbaar individu te worden die dit verdriet een plaats kan geven.

Angsten

Heb je het gevoel dat je veel mist omdat je vaak angstig bent? Je bent niet alleen. Je angsten in de ogen kijken en hier gepast mee omgaan is een hele uitdaging. Samen zoeken we naar de oorzaak van de angst en geven we handvaten om met jouw angsten om te gaan.

Depressie

Voel jij je niet zo goed in je vel? Heb je vaak zwarte gedachten? Je hebt mogelijks een depressie. Met beproefde technieken gaan we het gesprek met jou aan. We onderzoeken waar de gedachten vandaan komen en geven je handvaten om in de toekomst weerbaarder te worden voor negatieve gevoelens.

stuur ons een bericht!
Afspraak maken