Sien Depoortere
Kinderpsychologe

Sien Depoortere


Hallo, ik ben Sien.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kinderen en jongeren. Ik hou ervan om met hen aan de slag te gaan en hun gevoelswereld te leren kennen.

In 2017 studeerde ik dan ook af als Klinisch Psycholoog aan de Ugent. Gedurende mijn opleiding deed ik ervaring op in een Ambulant Revalidatiecentrum te Gent waarbij ik werkte met kinderen met een ontwikkelingsstoornissen en/of gehoorproblematiek. Hierbij richtte ik me zowel op diagnostiek als op de begeleiding van de kinderen en hun gezin/schoolomgeving.

Sindsdien heb ik zeker niet stilgezeten. In april 2018 richtte ik Toerisme voor Autisme op. Dit is een organisatie waarmee ik toeristische organisaties zoals museums, luchthavens, dierentuinen en dergelijke meer help om meer autismevriendelijk te worden. Met dit project kon ik op korte termijn reeds veel mensen helpen.

Toch bleef het kriebelen om als psycholoog aan de slag te gaan en mensen 1 op 1 te begeleiden. Vandaar startte ik met mijn eigen praktijk én sloot ik me aan bij Praktijk Mobiel, aangezien ik de meerwaarde inzie van begeleiding aan huis. Ik geloof er zeer sterk in dat we samen op zoek gaan naar een individuele aanpak op maat, waarbij jij de expert blijft over jouw eigen ervaring en gedachten.

Verder ben ik iemand die geboeid blijft door de wereld van de psychologie. Ik volg dan ook op regelmatige basis vormingen omtrent autisme, suïcidepreventie, beeldend werken en dergelijke meer.

In mijn vrije tijd geniet ik van reizen in binnen- en buitenland, lange wandelingen met onze Golden Retriever Charlie en gezelschapsspelletjesavonden met vrienden.

stuur ons een bericht!
Afspraak maken