Margo De Groodt

Margo De Groodt


Hallo, mijn naam is Margo De Groodt.

In 2016 behaalde ik mijn professionele bachelor Toegepaste Psychologie aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen. Gedurende mijn opleiding deed ik ervaring op in het Centrum voor Leerlingbegeleiding (CLB) in Asse en in het Universitair Ziekenhuis Gent op de afdeling kinder-en jeugdpsychiatrie.

Sinds 2017 ben ik tewerkgesteld in het CLB GO van Brussel als psycho-pedagogisch werker. Hier werk ik met kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Het werken als psychologisch consulente bij Praktijk Mobiel is een zeer mooie aanvulling op mijn werk bij het CLB.

De focus van mijn begeleidingen bij Praktijk Mobiel ligt voornamelijk op het sterker maken van kinderen en jongeren waarbij er gewerkt wordt met eigen sterktes en krachten van het kind of de jongere zelf. Uitgaande van de hulpvragen en de noden, zoek ik samen met het kind en de ouders naar manieren om hun uitdagingen aan te pakken om zo vervolgens de gepaste ondersteuning te kunnen bieden.

Verder vind ik het zeer belangrijk om mij te blijven bijscholen zodat ik kinderen, jongeren en gezinnen de meest gepaste hulp kan aanbieden. Hieronder kan u een kort overzicht terugvinden van de opleidingen en vormingen die ik reeds gevolgd heb.

Opleidingen en vormingen:
  • 5-daagse training speltherapie (Psy10 – Tine Maeyens, 2018)
  • Handelingsgericht werken vanuit CHC WISC-V (Thomas More, 2019)
  • Omgaan met moeilijk gedrag in de klas (Hopon, 2019)
Ik ben lid van de beroepsvereniging van psychologisch consulenten. www.psychologischconsulent.be
stuur ons een bericht!
Afspraak maken