Hannah Buyse
Kinderpsychologe

Hannah Buyse


Hallo, ik ben Hannah Buyse.

Reeds van jongs af aan ben ik enorm gefascineerd door kinderen en jongeren. Ik hou van het kinderlijke enthousiasme en aanschouw met veel verwondering de turbulente periode waar tieners en jongeren door gaan.

Tijdens mijn opleiding klinische psychologie aan de UGent werd snel duidelijk dat ik mijn interesse in kinderen en jongeren ging integreren in mijn professioneel leven. Gedurende mijn opleiding deed ik ervaring op in het kankercentrum van het UZ Gent, waar ik (naasten van) mensen met borstkanker begeleidde. Hier ondersteunde ik ook meermaals (klein)kinderen van mensen met borstkanker.

Hiernaast startte ik op vrijwillige basis in het OverKop huis in Gent. Dit is een veilige plek waar jongeren aan allerlei leuke activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor kunnen vinden en beroep kunnen doen op professionele therapeutische hulp. Dit allemaal zonder een label opgeplakt te krijgen. Hierbij viel nogmaals op dat kinderen en jongeren soms botsen op uitdagingen waarbij ze ondersteuning kunnen gebruiken.

Naast praktijk mobiel werk ik in het MFC Sint Gregorius als begeleider, in een leefgroep voor jongeren die de kerndiagnose ASS (autismespectrum stoornis) kregen. Hierdoor krijg ik de kans dagelijks bij te leren over de leefwereld waarin kinderen en jongeren met ASS leven.

Tijdens mijn vrije tijd hou ik me voornamelijk bezig met Kazou VZW, een dynamische jeugdorganisatie die vakanties organiseert voor kinderen en jongeren. Hierbij neem ik een breed scala aan taken op, waaronder het animeren van kinderen en jongeren, het begeleiden en ondersteunen van monitoren, het opleiden van nieuwe monitoren, etc…

Verder begeleid ik sinds het begin van mijn Kazou “carrière” jaarlijks met hart en ziel onze JOMBA kampen. Dit zijn vakanties voor Jongeren Met Bijzondere Aandacht, of met andere woorden vakanties voor kinderen en jongeren met een beperking.

Bij Praktijk Mobiel krijg ik de ruimte om kinderen en jongeren, ouders en context gedurende een periode te begeleiden en ondersteunen. Ik geloof zeer sterk in het principe van begeleiding aan huis. Samen gaan we op zoek naar de aanpak die het best aansluit bij jouw hulpvraag en waar je je zelf ook comfortabel bij voelt.

stuur ons een bericht!
Afspraak maken