Catharina De Ro
Kinderpsychologe

Catharina De Ro


Ik studeerde af als Master Klinische Psychologie aan de universiteit van Gent.

Ik deed mijn stage in een Centrum Ambulante Revalidatie waar ik ervaring opdeed in diagnostiek, groepsbehandeling en individuele therapie bij kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen.

Na mijn stage werkte ik hier nog enkele maanden. Ik leerde toen voornamelijk allerhande cognitief-gedragsmatige technieken aan.

Daarnaast werkte ik enkele jaren als vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn, waar ik ook verschillende studiedagen voor volgde. Omwille van mijn sterke interesse in gedragsproblemen en het criminologische luik trok ik naar Nederland om hier een tweede master te volgen in de klinische forensische psychologie. Deze Master was een combinatie van studeren met werken binnen deze context, waardoor ik theorie onmiddellijk kon omzetten in praktijk. In dit jaar specialiseerde ik mij in psychiatrische stoornissen en kinderen, jongeren en volwassenen die strafbare feiten gepleegd hebben omwille van een psychiatrische stoornis.

Intussen werk ik al enkele jaren als psycholoog in een forensisch psychiatrische instelling. Ik heb hier een coachende functie naar begeleiders toe in het omgaan met patiƫnten, alsook een therapeutische functie in de behandeling van deze patiƫnten.

Daarnaast ben ik ook medewerker van het bedrijfsopvangteam waarbij ik vooral werk rond trauma en stressgerelateerde klachten. Sinds begin 2018 combineer ik dit werk met zelfstandig psycholoog in bijberoep bij Praktijk Mobiel. Ik volgde hiervoor de basisopleiding experientiele en ontwikkelingsgerichte psychotherapie zodoende me nog meer te verdiepen in het therapeutisch werk en de hierbij horende technieken. Hierbij wordt de klemtoon gelegd op het werken met kinderen en jongeren vanuit hun eigen belevingswereld via speltherapie, actie- en dramatechnieken, gesprekstherapie en de context.

Ik ben van mening dat je levenslang dient bij te leren en doe dan ook regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de laatste evidence-based technieken. In het licht hiervan ben ik van plan om in 2020 te starten met een 4 jarige psychotherapie opleiding (integratieve).

Wat mij typeert als psycholoog is dat ik het belangrijk vind om vanuit de noden en behoeften van het kind en de context op zoek te gaan naar een gemeenschappelijk behandeldoel. Ik volg hierbij het tempo van het kind en durf out-of-the-box te denken om mijn begeleidingen zoveel mogelijk af te stemmen op het kind.

Groetjes,

Catharina
stuur ons een bericht!
Afspraak maken