Aagje Rottiers

Aagje Rottiers


Hallo,
Ik heet Aagje en ben afgestudeerd als Klinisch Orthopedagoog aan de Universiteit van Gent.

Zowel in de scouts als in de atletiek ontpopte mijn hart voor kinderen en jongeren. Kijken hoe het er in hun wondere wereld aan toe kan gaan en luisteren & helpen waar nodig zit in mijn aard.

Tijdens mijn opleiding volgde ik stage bij P.C. Dokter Guislain op de afdeling Fioretti.

Als stage tijdens mijn Master verbleef ik 8 maanden lang in Oeganda waarbij ik kinderen, jongeren en volwassenen begeleidde via therapiesessies zowel in groep als individueel. Ik gaf er ook workshops in scholen en deed mijn onderzoek naar ‘community therapy’ en de helende rol van groepsverband, metaforen/verhalen en muziek.

Eens afgestudeerd ging ik aan de slag als (context) begeleider binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Ik werk er samen met verschillende instanties binnen het Gentse en ga ook aan de slag samen met het netwerk van de jongere zelf, dit leidt tot schone harmonieën.

Daarnaast startte ik in september 2019 een vierjarige therapieopleiding in de interactionele vormgeving aan de Educatieve Academie. Verschillende therapeutische stromingen worden geïntegreerd naar een nieuw model. Er wordt gefocust op het experiëntiële, systemische met nadruk op een lichaamsgerichte en creatieve benadering met gesprekstherapie.

Met de bagage die ik reeds kreeg, de theoretische kaders en ervaringen die me vorm(d)en, zet ik me graag in om kinderen en jongeren en hun context te begeleiden.

In mijn vrije tijd ben ik graag bij familie en vrienden, genietend van elkaars gezelschap.

stuur ons een bericht!
Afspraak maken