Heeft je peuter vaak driftbuien?

Zegt je oogappel constant nee? Of is je kindje net opvallend vaak stil? Wij weten uit ervaring dat het als ouder niet altijd eenvoudig is om hier gepast mee om te gaan.

Onze kinderpsychologen geven ondersteuning bij volgende uitdagingen:

IQ test

Heeft u een intelligentietest nodig voor uw logopedist, CLB, ...? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij nemen IQ testen af volgens de recentste methodes. Wij voorzien ook steeds een officieƫl verslag. Het resultaat van de IQ test kan ook besproken worden voor extra duiding.

Lees ook volgende blogposts!

Eetproblemen

Je wil je kindje laten overschakelen op vast voedsel maar hij of zij blijft weigeren?
Is er elke dag terug een strijd om je oogappel te laten eten? Precies alsof je peuter hier zijn plezier in heeft?
Onze kinderpsycholoog komt bij u thuis het eetmoment observeren. Daarna geven we meteen praktische tips om deze en vele andere eetproblemen het hoofd te bieden.

Lees ook volgende blogposts!

Driftbuien

Bij alles wat je vraagt is het antwoord standaard nee. Het engeltje van vroeger is nu overmand door driftbuien.
Helaas moet elk peuter door deze peuterpuberteit. Het is aan jou als ouder om consequent te zijn en duidelijke grenzen af te bakenen.
Na het intakegesprek, waarin we peilen naar de oorzaken en triggers van de driftbuien, observeren we uw kleuter of peuter in zijn omgeving. Hierbij geven we u als ouder concrete handvaten om met deze situaties om te gaan.

Scheiding

Een scheiding is niet gemakkelijk, niet voor u als ouder, maar ook uw kleuter of peuter is hiermee bezig.
Hoe vertel je dat mama en papa gaan scheiden aan een 4-jarige? Welke reactie kan ik verwachten? Hoe ga ik hiermee om?
Een nieuwe partner? Waar op letten bij een nieuw samengesteld gezin?? Hoe breng ik mijn kleuter in contact met de kinderen van mijn nieuwe partner?
Na het intakegesprek begeleiden we u als ouder in het kaderen van de scheiding naar uw kinderen. Indien nodig gaan we in gesprek met uw kind om de overgang naar een nieuwe toekomst gemakkelijker te maken.

Rouw

Is je kindje teruggetrokken sinds het overlijden van zijn grootmoeder? Ook jonge kinderen hebben nood aan rouwverwerking. Het verwerken van een verlies is belangrijk om van uw zoon of dochter een weerbaar individu te maken die dit verdriet een plaats kan geven.

Opvoeding

Hoe ga ik om met ongewenst gedrag? Belonen of straffen wat werkt het best? Hoe straf ik een kleuter?
Bij kinderen opvoeden komt veel kijken. Praktijk mobiel wil u met raad en daad bijstaan.
Onze kinderpsycholoog komt bij u thuis voor een intakegesprek waarin we peilen naar uw vragen. We geven u concrete handvaten waar u meteen mee verder kunt.
Indien nodig spreken we ook met het kind om eventuele hulpvragen in kaart te brengen.

Lees ook volgende blogposts!

Zindelijkheid

Is uw zoon of dochter nog steeds niet zindelijk of is uw kindje bij de komst van een broertje of zusje zijn zindelijkheid verloren? Onze kinderpsycholoog komt bij u thuis en helpt u met concrete tips bij de zindelijkheidstraining van uw kind.

Slaapproblemen

Slaapproblemen bij kinderen komen veel voor. Heeft jouw kleintje moeite om in te slapen of door te slapen? Gaat het slapengaan gepaard met verzet en gehuil? Heeft je kind te kampen met bepaalde angsten die het slapen belemmeren? Samen trachten we te zoeken naar de oorzaak en een gepaste aanpak om de slaapkwaliteit te bevorderen. Een thuisobservatie van de slaapsituatie door onze kinderpsychologe kan hiervoor zeer zinvol zijn om een concreet beeld te krijgen.

Woede aanvallen

Verandert je kindje vaak in een monstertje? Ga je de confrontatie met je kleintje uit de weg? Kleuters kunnen heel kwaad worden. Wij helpen u als ouder om te gaan met de driftbuien van uw zoontje of dochtertje. Omdat wij aan huis komen, kunnen wij ook specifieke tips geven op basis van de thuissituatie.

Angsten

Heb je de indruk dat jouw kindje overdreven bang is, waardoor het erg aanhankelijk is en weinig durft te exploreren? Heeft je kind te kampen met bepaalde angsten waardoor hij/zij niet meer durft te gaan slapen? Samen zoeken we naar de oorzaak van de angst en geven we handvaten om jouw kindje minder bang te laten zijn.

stuur ons een bericht!
Afspraak maken